Γερμανός εισαγγελέας δηλώνει ότι η σορός είναι το μόνο στοιχείο που λείπει για να πιστοποιηθεί, 13 χρόνια μετά, ο θάνατος της 5χρονης τότε Μάντλιν, την ώρα που στην Πορτογαλία, η νέα εξέλιξη στην υπόθεση, είναι ο ρόλος υπαλλήλου του ξενοδοχείου στο Αλγκάρβε, ο οποίος φέρεται να έδωσε στον Γερμανό ύποπτο την πληροφορία ότι το δωμάτιο όπου βρισκόταν η μικρή ήταν ξεκλείδωτο.

«Περιμένουμε ότι είναι νεκρή, αλλά δεν έχουμε αρκετά αποδεικτικά στοιχεία ώστε να εκδοθεί ένταλμα για τον ύποπτο στη Γερμανία για τη δολοφονία της Μαντλίν ΜακΚάν» δήλωσε ο Hans Christian Wolters, εκπρόσωπος του εισαγγελέα του Braunschweig, απευθύνοντας και έκκληση: «Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες, κυρίως από Βρετανούς τουρίστες που επισκέφθηκαν την Praia da Luz μεταξύ 1995 και 2007».

Η γερμανική αστυνομία συνδέει την υπόθεση με 5 ακόμη υποθέσεις εξαφάνισης ανηλίκων και με ένταλμα της Ιντερπολ αναμένει να βρεθούν τα ίχνη Γερμανίδας αλβανικής καταγωγής που συζούσε με τον ύποπτο.

Στο μικρό χωριό, 50 χλμ από την Πράια Ντα Λουζ, απ΄όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μάντλιν, ζούσε τις εβδομάδες που ακολούθησαν την απαγωγή της, ο γερμανός ύποπτος Κρίστιαν Μπρίκνερ για τον οποίο οι μαρτυρίες συνηγορούν ότι κυκλοφορούσε οπλισμένος, «σκορπώντας τρόμο». Ζούσε εκεί με δυο φίλους του που είχαν νοικιάσει σπίτι, ισχυριζόμενοι ότι είχαν υπό την επίβλεψή τους παιδιά από τη Γερμανία.

Η γερμανική αστυνομία, συμπληρώνει το εγκληματικό προφίλ του 43χρονου Μπρίκνερ και με άλλη μια υπόθεση.

Εκτός από την 5χρονη Ίνκα– τη Γερμανίδα Μάντλιν όπως την αποκαλούν, τον 6χρονο Ρενέ, την 16χρονη Καρόλα, ερευνάται ο ρόλος του και στην δολοφονία 24χρονης στο Ανόβερο πριν από 10 χρόνια.

Ο Μπρίκνερ εκτείει ποινή για ναρκωτικά σε φυλακή του Κιέλου. Λέγεται πως η γερμανική νομοθεσία του δίνει τώρα το δικαίωμα να ζητήσει αποφυλάκιση- αίτημα, ωστόσο, που δεν αναμένεται να γίνει δεκτό.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: ‘Αννα Παπασωτηρίου, Ρένα Δημητρίου

Μοιράσου το άρθρο: