Στον τηλεφωνικό αριθμό με τον οποίο επικοινώνησε ο βασικός ύποπτος για την απαγωγή της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν λίγο πριν από την εξαφάνισή της σε πορτογαλικό θέρετρο το 2007 εστιάζουν τώρα την προσοχή τους οι γερμανικές αρχές. Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση μέσω γνωστής εκπομπής έρευνας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον αριθμό αυτό τον οποίο και έδωσε στη δημοσιότητα.

Η τηλεοπτική παρέμβαση είχε αποτέλεσμα. Κάποιος φέρεται να αναγνώρισε τον αριθμό και να επικοινώνησε με την εκπομπή. Οι ερευνητές θεωρούν τον κάτοχό του πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση καθώς ο 43χρονος ύποπτος Κριστιάν Μπρύκνερ μιλούσε μαζί του επί μισή ώρα το βράδυ που χάθηκε η Μαντλίν στη Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας.

Από τότε που το όνομα του Μπρύκνερ δημοσιοποιήθηκε, η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία όπως και οι βρετανικές αρχές έχουν δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις με πληροφορίες για το 43χρονο και προσπαθούν τώρα να συνθέσουν την πλήρη εικόνα του εγκλήματος με τεκμηριωμένα στοιχεία.

«Η έρευνα διεξάγεται με την ακρίβεια που απαιτείται σε μια τέτοια υπόθεση» ανέφερε ο αξιωματικός της Γερμανικής Αστυνομίας.

Η γερμανική αστυνομία εντόπισε προσφάτως σε ένα εγκαταλελειμμένο καταφύγιο του βασικού υπόπτου δεκάδες σκληροί δίσκους και στικάκια UsB με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο Μπρύκνερ που βρίσκεται στη φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών συνεχίζει να κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Λήδα Παπαδοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: