Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας, σε 5.423 ανέρχονται τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, ενώ έχουν καταγραφεί 127 θάνατοι. Συγκεκριμένα, μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 36 θάνατοι και 900 κρούσματα.

Αυτή η αύξηση του αριθμού των θανάτων και των μολύνσεων είναι σε κάθε περίπτωση η μεγαλύτερη που παρατηρείται στη χώρα από την εμφάνιση του ιού. Η κατάσταση στη Γαλλία «είναι πολύ ανησυχητική και επιδεινώνεται πολύ γρήγορα, με τον αριθμό των περιστατικών να διπλασιάζεται κάθε τρεις μέρες», δήλωσε ο γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, ο οποίος μίλησε για πιθανό κορεσμό των νοσοκομείων.

Από το περασμένο Σάββατο, εκτός από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στη Γαλλία έχουν κλείσει τα περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια, χώροι ψυχαγωγίας, βιβλιοθήκες και πολλoί άλλοι δημόσιοι χώροι, ενώ η κυβέρνηση προτρέπει την εργασία στο σπίτι στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς λειτουργούν κανονικά, αλλά οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν την χρήση τους. «Ο ιός κυκλοφορεί και απειλεί ζωές. Ζητώ από τους Γάλλους να σεβαστούν τα αυστηρά κοινωνικά μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Σήμερα το απόγευμα στις 6μμ (ώρα Ελλάδος), ο Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ και το Συμβούλιο Άμυνας, ενώ στις 9 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), ο Γάλλος πρόεδρος θα κάνει τηλεοπτικό διάγγελμα όπου θα ανακοινώσει νέα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 6μμ. αρχικά στο Παρίσι και σε μια άλλη περιφέρεια που δεν έχει ανακοινωθεί.

ΠΗΓΗ: Francetvinfo

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: