Στις ΗΠΑ, που όλα ή σχεδόν όλα, μετριούνται με την αξία του χρήματος, υπάρχει και ετήσιος κατάλογος εκλιπόντων στον  οποίο αναγράφονται όσοι συνεχίζουν να έχουν κέρδη από την εν ζωή δραστηριότητα τους.

O Mάικλ Τζάκσον βρέθηκε στην κορυφή του ετήσιου καταλόγου με τους εκλιπόντες διάσημους με τα μεγαλύτερα κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, αφήνοντας πίσω μουσικά είδωλα όπως ο Πρινς και ο Ντέιβιντ Μπάουι που απεβίωσαν νωρίτερα αυτήν την χρονιά.

Ο Τζάκσον, πέθανε το 2009, συγκέντρωσε το ποσό των 825 εκατομμυρίων δολαρίων σε κέρδη για το διάστημα 12 μηνών έως την 1η Οκτωβρίου.  Οι υπολογισμοί ανήκουν  στο περιοδικό Forbes.  Τα κεφάλαια προέρχονται από την πώληση έναντι 750 εκατομμυρίων δολαρίων του μεριδίου του εκλιπόντος καλλιτέχνη στον κατάλογο μουσικών εκδόσεων της Sony/ATV, που περιλαμβάνει τα δικαιώματα πολλών τραγουδιών των Beatles, στη Sony Corp.

Οι πωλήσεις των δίσκων του Πρινς κατέγραψαν μεγάλη άνοδο μετά τον θάνατό του μουσικού τον Απρίλιο. Το Forbes τον κατατάσσει στην πέμπτη θέση με τα κέρδη του να υπολογίζονται σε 25 εκατομμύρια δολάρια, ακριβώς κάτω από τον Έλβις Πρίσλεϊ με 27 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ντέιβιντ Μπάουι, του οποίου ο αιφνίδιος θάνατος από καρκίνο τον Ιανουάριο συνέβη λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία ενός νέου δίσκου, προηγείται  του Πρίσλεϊ  και του Τζάκσον στις πωλήσεις άλμπουμ και τραγουδιών το 2016, ωστόσο τα συνολικά κέρδη του Βρετανού τραγουδιστή ήταν συγκριτικά μικρά, στα 10,5 εκατομμύρια δολάρια, επισήμανε το Forbes.

Στον κατάλογο των εκλιπόντων βρίσκεται και ο θρύλος του γκολφ Άρνολντ Πάλμερ, που απεβίωσε τον Σεπτέμβριο σε ηλικία 87 ετών και βρίσκεται στην τρίτη θέση με κέρδη της τάξης των 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Και ο «αποθανών δεδικαίωται»  για τους Αμερικανούς ειδικά αν ο μακαρίτης  συνεχίζει να βγάζει χρήμα με ουρά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: