Σώμα με σώμα αναμετρήθηκαν κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι στην Ανω Βουλή της Ιαπωνίας, καθώς το επίμαχο νομοσχέδιο για το «τέλος της πολιτικής πασιφισμού» που ακολουθεί η χώρα από το τέλος του πρώτου παγκόσμιου πολέμου τέθηκε προς ψήφιση.

Αντιπολιτευόμενοι βουλευτές, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον, επιχείρησαν κυριολεκτικά να αποσύρουν το νομοσχέδιο, αρπάζοντας το από το γραφείο του γραφείο του Προέδρου ο οποίος κινδύνευσε εκτός των άλλων από ασφυξία, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Τόκιο.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε έκλεισε τα μάτια του την ώρα που η ένταση κορυφωνόταν και στη συνέχεια αποχώρησε από την επεισοδιακή συνεδρίαση.

Τεταμένη είναι ήδη η κατάσταση στη χώρα με συνεχείς αντιπολεμικές και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις καθώς η κυβέρνηση Αμπε προωθεί την τροποποίηση του Συντάγματος έτσι ώστε η στρατιωτική δράση και η εμπλοκή της Ιαπωνίας σε συρράξεις να αποτελεί επιλογή, για πρώτη φορά μετά το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

Η ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που περιοριζόταν στην αυτοάμυνα, είναι επιτακτική λόγω των προκλήσεων ειδικά από την Κίνα, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Τόκιο.

Μοιράσου το άρθρο: