Ο τελικός απολογισμός της επίθεσης χάκερ στον κρατικό κυβερνοχώρο των Ηνωμένων Πολιτειών μετρά θύματα 21,5 εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες, δημόσιους υπάλληλους και τις οικογένειές τους.

Τα μητρώα κοινωνικής ασφάλισής τους, η οικονομική τους κατάσταση και βέβαια τα ονόματα και οι διευθύνσεις, βρίσκονται σε άγνωστα χέρια, δήλωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές, που παραδέχτηκαν ότι το μέγεθος των υποκλοπών αποδείχτηκε πέντε φορές μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Η υπόθεση ηλεκτρονικής κατασκοπείας είναι γνωστή από τον Απρίλιο, οι τεράστιες διαστάσεις της έγιναν μόλις τώρα γνωστές, μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση Ομπάμα έχει ήδη εξαπολύσει πυρά στον «στρατό χάκερ» της Κίνας.
Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία, Χίλαρι Κλίντον, κατηγόρησε την Κίνα ότι «διαπράττει ηλεκτρονική κατασκοπεία σε οτιδήποτε δεν κινείται επί αμερικανικού εδάφους», ενώ μόλις πριν από τρεις ημέρες, Ουάσιγκτον και Πεκίνο δεσμεύτηκαν να τηρήσουν κώδικα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Το αμερικανικό Κογκρέσο συνεδριάζει εκτάκτως, ενώ αδυνατούν να δώσουν εξηγήσεις οι αρμόδιοι προστασίας προσωπικών δεδομένων για την επίθεση.

Μοιράσου το άρθρο: