Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 66 τραυματίστηκαν από βομβιστές αυτοκτονίας στο βόρειο Καμερούν, σε μια από τις χειρότερες επιθέσεις που έχει ζήσει το κράτος της κεντρικής Αφρικής, το οποίο προσπαθεί να καταπολεμήσει τη βία της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Το κρατικό ραδιόφωνο και τοπικοί αξιωματούχοι είπαν ότι σημειώθηκαν τέσσερις εκρήξεις σε μια γεμάτη αγορά και στις εισόδους της πόλης Μπόντο, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με τα οχυρά της οργάνωσης των ισλαμιστών στη βορειοανατολική Νιγηρία, γύρω στις 11:00 π.μ. ώρα Ελλάδας.

Ένας αξιωματούχος της περιοχής, ο οποίος είπε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς όσοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία ήταν σοβαρά τραυματισμένοι, δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές είχαν μπει στην πόλη όταν υπήρχε χαμηλή ορατότητα λόγω των εποχιακών ανέμων που μεταφέρουν πολλή σκόνη.

Ενώ δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθυνών για την επίθεση, το Βόρειο Καμερούν έχει γίνει στόχος συχνότερων επιθέσεων αυτοκτονίας καθώς η Μπόκο Χάραμ έχει αυξήσει την ενδοσυνοριακή βία που έχει επίσης επεκταθεί και στο Τσαντ και τον Νίγηρα.

Ένα μικρός ποταμός χωρίζει την Μπόντο από τη Νιγηρία. Τον Δεκέμβριο δύο γυναίκες καμικάζι ανατινάχτηκαν στην είσοδο της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: