Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε τα ξημερώματα  Ελλάδος ότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κοροναϊού σε όλη την επικράτεια της χώρας, αυξήθηκε σε 132 ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.459 νέα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν σε 5.974 ως το βράδυ της Δευτέρας ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων ανερχόταν σε 9.239, κατά την ίδια πηγή.

Τα στοιχεία αυτά σημαίνουν πως το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό ξεπέρασε αυτόν των κρουσμάτων του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ).

Η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει υπηκόους της να φύγουν από την επαρχία Χουμπέι της Κίνας, θα τους θέσει σε καραντίνα στο Νησί των Χριστουγέννων.

Κρούσμα του νέου κοροναϊού επιβεβαιώθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα· Πρόκειται για μέλος οικογένειας που αφίχθη στη χώρα από την πόλη Ουχάν.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μας.

Δεκατρία είναι τα νοσοκομεία, που έχουν λάβει μέτρα για να  αντιμετωπίσουν άμεσα πιθανό κρούσμα του κοροναϊού. Σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα καθορίστηκαν ειδικοί θάλαμοι μόνωσης.

Σχετική είδηση: Κοροναϊός:Στην Γερμανία το πρώτο κρούσμα εκτός Ασίας-Εκτάκτως στο Πεκίνο ο επικεφαλής του ΠΟΥ (video)

Πηγή: ΕΡΤ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: