φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Hazem Ahmed)

Την κατεύθυνση της απεμπλοκής από την ένοπλη σύγκρουση στη Λιβύη, υπέδειξαν η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία, προς τις ξένες δυνάμεις που παραβιάζουν το εμπάργκο των όπλων στη Λιβύη. Σε διαφορετική περίπτωση θα εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος τους.

«Καλούμε όλους τους ξένους παράγοντες να σταματήσουν τις παρεμβάσεις τους και να σεβαστούν το εμπάργκο των όπλων που έχει ορίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», γράφουν σε κοινή τους δήλωση, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες για το Σχέδιο Ανάκαμψης.

Αν και δεν αναφέρθηκαν ονομαστικά στις χώρες που θεωρούν ότι εμπλέκονται, οι τρεις ηγέτες δηλώνουν «έτοιμοι να σκεφτούν μια πιθανή χρήση κυρώσεων εάν οι παραβιάσεις του εμπάργκο στη θάλασσα, στο έδαφος και στον αέρα συνεχιστούν». «Καλούμε όλες τις πλευρές στη Λιβύη, όπως και όσους ξένους τις υποστηρίζουν στην άμεση διακοπή των μαχών».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-dpa

Μοιράσου το άρθρο: