Ο Πρινς απεβίωσε από υπερβολική δόση Fentanyl, ένα ισχυρό οπιοειδές αναλγητικό, γνωστοποίησε την Πέμπτη, η ιατροδικαστική υπηρεσία που διεξήγαγε την νεκροψία νεκροτομή, επιβεβαιώνοντας το επικρατέστερο σενάριο για τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του καλλιτέχνη.

Το δελτίο τύπου της ιατροδικαστικής υπηρεσίας δόθηκε στη δημοσιότητα λίγη ώρα αφότου αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο θάνατος του τραγουδιστή οφείλεται σε υπερβολική δόση οπιοειδούς σκευάσματος. Αρχικά, είχε διαρρεύσει ότι τα συμπεράσματα της νεκροψίας νεκροτομής δεν θα δημοσιευτούν σήμερα.

«Ο εκλιπών είχε καταναλώσει από μόνος του fentanyl» επισημαίνεται στην έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, όπου η αιτία θανάτου καθορίζεται ως «τοξικότητα από fentanyl» το οποίο ελήφθη από λάθος.

Το fentanyl είναι ένα οπιοειδές σκεύασμα, άκρως εθιστικό, 50- 100 φορές ισχυρότερο από την μορφίνη, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο ελέγχου και πρόληψης των ασθενειών και χρησιμοποιείται στους ασθενείς που αντιμετωπίζουν σφοδρούς πόνους, συχνά μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Τα αίτια που οδήγησαν τον Πρινς να αρχίσει να παίρνει ισχυρά αναλγητικά δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί, κυκλοφορούν ωστόσο πολλές φήμες.

«Πονούσε συνεχώς, ωστόσο ήταν ένας «καλλιτέχνης»» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS η Sheila E., που είχε συνεργαστεί μαζί του, υπενθυμίζοντας ότι ο Πρινς συνήθιζε να πηδάει από ψηλά στη σκηνή και φορούσε συνεχώς ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Σύμφωνα με κάποια άλλα μέσα ενημέρωσης, ο μουσικός υπέφερε από πόνους στο ισχίο.

Μοιράσου το άρθρο: