Ογδόντα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τροπική καταιγίδα στις κεντρικές Φιλιππίνες, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, ενώ 20 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται καθώς τα σωστικά συνεργεία αρχίζουν σιγά-σιγά να φτάνουν σε αποκομμένες περιοχές.

Οι ανθρώπινες απώλειες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται μικρά παιδιά, οφείλονται στην κατάρρευση σπιτιών από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν για μέρες διάφορες επαρχίες στις κεντρικές Φιλιππίνες,. Αν δεν  βρεθούν οι αγνοούμενοι  τότε ο αριθμός  των νεκρών αυτομάτως θα φθάσει τους  105.

Η πρόσφατη τροπική καταιγίδα, η οποία εξασθένησε την Κυριακή, προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες στις ανατολικές περιοχές των Φιλιππίνων Μπικόλ και Βισάγιας.

Οι αρχές κήρυξαν τρεις επαρχίες σε κατάσταση ανάγκης προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε έκτακτους πόρους.

Η Μπικόλ, με πληθυσμό 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι αυτή που επλήγη περισσότερο. Εξήντα οκτώ άνθρωποι έχασαν εκεί τη ζωή τους. Η ζημιά επίσης που προκλήθηκε στις καλλιέργειες στην περιοχή αυτή, η οποία παράγει ρύζι και καλαμπόκι, αποτιμάται σε εκατομμύρια πέσο.

Σχετική είδηση: Φιλιππίνες: Δεκάδες νεκροί από την καταιγίδα «Ουσμάν»

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το άρθρο: