Χιλιάδες διαδηλωτές που τάσσονται κατά των αμβλώσεων αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Ουάσινγκτον για την 44η «Πορεία για τη Ζωή».

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του κινήματος κατά των αμβλώσεων τα τελευταία χρόνια, θα είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος που θα μιλήσει στους συγκεντρωμένους. Την εποχή που ήταν κυβερνήτης της Ιντιάνα ο Πενς είχε υπογράψει κάποιους από τους σκληρότερους νόμους κατά των αμβλώσεων στη χώρα.

Ομιλητές στη συγκέντρωση θα είναι επίσης η σύμβουλος του προέδρου Τραμπ Κέλιαν Κόνγουεϊ, ο καρδινάλιος της Νέας Υόρκης Τίμοθι Ντόλαν και πολλοί Ρεπουμπλικανοί βουλευτές και γερουσιαστές.

«H Πορεία για τη ζωή είναι τόσο σημαντική. Σε όλους εσάς που παρελαύνετε – έχετε την υποστήριξη μου» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν πορεία από το Εθνικό Πάρκο μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο και νομιμοποίησε τις αμβλώσεις το 1973.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι η απόφαση με την οποία επιτράπηκαν οι αμβλώσεις θα πρέπει να ανατραπεί και έχει δεσμευτεί να διορίσει στο Ανώτατο Δικαστήριο (στη θέση του Άντονιν Σκάλια που πέθανε πέρσι) έναν δικαστή πολέμιο των αμβλώσεων. Σχεδιάζει επίσης να διακόψει τη χρηματοδότηση της Planned Parenthood η οποία έχει προκαλέσει την οργή πολλών Ρεπουμπλικανών γιατί, πέραν τον άλλων υπηρεσιών που προσφέρει στις γυναίκες, κάνει και αμβλώσεις.

Μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Pew έδειξε πέρσι ότι σχεδόν 6 στους 10 Αμερικανούς (ποσοστό 57%) πιστεύουν ότι η άμβλωση θα πρέπει να είναι νόμιμη σε όλες ή στις περισσότερες περιπτώσεις.

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: