Ανταπόκριση από Αυστραλία: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Στην Αυστραλία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση για συμμετοχή σε διεθνές συνέδριο σχετικά με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στις μεταφορές.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Μελβούρνη, η κα Χρυσοβελώνη, με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομογένειας και υπήρξε ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που αφορούν καίρια τον Απόδημο Ελληνισμό, ενω από την πλευρά της ενημέρωσε τους εκπροσώπους της παροικίας για τις προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ομογενειακά ΜΜΕ και την ΕΡΤ η κα Χρυσοβελώνη αναφέρθηκε στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ομογένεια για την προώθηση και προβολή των Ελληνικών θέσεων και τόνισε πως εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τον δυναμισμό των Ελλήνων σε αυτή την απομακρυσμένη αλλά ιδιαίτερα σημαντική διεθνώς χώρα.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, επεσήμανε πως τόσο η ίδια και το κόμμα από τον οποίο προέρχεται, οι ΑΝ.ΕΛ είναι θετικοί για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και δήλωσε αισιόδοξη πως μέχρι την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας θα υπάρξει εξέλιξη στο ζήτημα αυτό, ενδεχόμενα σε πρώτη φάση με τη δυνατότητα της Ομογένειας να εκπροσωπηθεί σε επίπεδο βουλευτών Επικρατείας.

Η κα Χρυσοβελώνη ανέφερε ακόμη πως είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη καθώς ένα πάγιο αίτημα της Ομογένειας για την επιστροφή του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ, είναι στο στάδιο της υλοποίησης, ώστε να μπορεί και πάλι να λειτουργήσει όπως έκανε επί δεκαετίες ως γέφυρα ανάμεσα στη Διασπορά και τη μητροπολιτική Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η κα Υφυπουργός εγκαινίασε και την έναρξη του Ελληνικού φεστιβάλ κινηματογράφου της Αυστραλίας, έναν θεσμό που έχουν δημιουργήσει και διοργανώνουν κάθε χρόνο οι κατά τόπους Ελληνικές Κοινότητες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας, με τεράστια επιτυχία.

Μοιράσου το άρθρο: