Φωτό Αρχείου: (Iranian Army via AP)

Tη ζωή 19 ναυτών και τον τραυματισμό άλλων 15,στοίχισε σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν η λανθασμένη εκτόξευση πυραύλου κατά τη διάρκεια ναυτικής άσκησης στο Ιράν όταν πύραυλος  εκτοξεύθηκε από φρεγάτα και πέτυχε  βοηθητικό σκάφος που βρισκόταν κοντά στον στόχο της βολής.

Η κρατική τηλεόραση αρχικά  έκανε λόγο για έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες  όμως άλλες πληροφορίες ανέφεραν  ότι, τουλάχιστον 40 ναύτες αγνοούνται, ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες.

Όπως μετέδωσαν τα αραβικά Μέσα, το δυστύχημα συνέβη μετά από λάθος χειρισμό και εκτόξευση αμυντικού πυραύλου από έναν καταστροφέα του ιρανικού στόλου.

Το συμβάν συνέβη κοντά στο λιμάνι Jask στον κόλπο του Ομάν, κατά τη διάρκεια ασκήσεων του Ιρανικού Ναυτικού.

«Το πλοίο Konarak χτυπήθηκε από πύραυλο  κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στα ύδατα του Μπαντάρ-ι-Τζασκ», νότια των ακτών του Ιράν, διευκρίνισε η κρατική τηλεόραση στον ιστότοπό της, διευκρινίζοντας πως το σκάφος υποστήριξης και επιμελητείας χτυπήθηκε «αφού τοποθέτησε έναν στόχο στη θέση του» αλλά δεν φρόντισε κατόπιν να «πάρει επαρκή απόσταση από τον στόχο».

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν πραγματοποιούν τακτικά ασκήσεις στην περιοχή. Το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη έρευνες  εμπειρογνωμόνων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AP

Μοιράσου το άρθρο: