Ένας Παλαιστίνιος διαδηλωτής σκοτώθηκε σήμερα από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο θάνατος αυτός αυξάνει σε τέσσερις τον αριθμό των νεκρών στα βίαια επεισόδια που έχουν σημειωθεί μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε, στις 28 Ιανουαρίου, το σχέδιό του για μια διευθέτηση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, το οποίο απέρριψαν οι Παλαιστίνιοι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο 19χρονος Μπαντρ Νάφλα πέθανε μετά τον τραυματισμό του στο λαιμό από σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια ταραχών κοντά στην πόλη Τουλκάρεμ, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προβεί σε σχόλιο επί του παρόντος.

Χθες, Πέμπτη, δύο Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις κατά τη διάρκεια ταραχών στην Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, και ένας Άραβας πολίτης του Ισραήλ σκοτώθηκε επίσης αφότου άνοιξε πυρ προς το μέρος που ήταν η αστυνομία στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Την ίδια ημέρα, 14 Ισραηλινοί από τους οποίους 12 στρατιώτες, τραυματίστηκαν επίσης σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Ιερουσαλήμ. Ο ύποπτος της επίθεσης που συνελήφθη χθες, συνεχίζει να ανακρίνεται, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

Μοιράσου το άρθρο: