Φωτό Αρχείου (AP Photo/Pavel Golovkin)

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τοξικά αέρια όταν ξέσπασε πυρκαγιά το βράδυ της Κυριακής σε γηροκομείο, σε μικρή απόσταση από τη Μόσχα, άλλοι δέκα άνθρωποι διασώθηκαν.

Οι πυροσβέστες μπόρεσαν να σβήσουν πλήρως την πυρκαγιά στο γηροκομείο «στη 01:09», είπε η πηγή από την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων .

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον δεύτερο όροφο του γηροκομείου «Δεύτερο Σπίτι», όπου βρίσκονταν 37 άνθρωποι, ανάμεσά τους οκτώ μέλη του προσωπικού. Τα πρώτα οχήματα του πυροσβεστικού σώματος έφθασαν  12 λεπτά αφότου δέχθηκαν κλήση για βοήθεια.

«Βρέθηκαν οι σοροί εννέα ανθρώπων ηλικίας από 66 έως 90 ετών οι οποίοι έφεραν θερμικά εγκαύματα… άλλοι εννέα άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Ερευνητική Επιτροπή

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι, η πυρκαγιά ξέσπασε όταν σημειώθηκε έκρηξη σε δωμάτιο όπου ήταν εγκατεστημένο μπόιλερ. Αργότερα οι ερευνητές την απέδωσαν την απέδωσαν, σε ελαττωματικά ηλεκτρικά καλώδια στο κέντρο περίθαλψης .

Αστυνομικός που έσπευσε επιτόπου εκτίμησε πως το ιδιωτικό γηροκομείο ήταν εγκατεστημένο σε κτίριο ακατάλληλο προς χρήση. Ξεκίνησε  ποινική έρευνα για την υπόθεση και οι ερευνητές δήλωσαν σήμερα ότι συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του κέντρου.

Πρόκειται για την δεύτερη πυρκαγιά σε ιδιωτικό γηροκομείο στην περιφέρεια της Μόσχας σε δυο μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το άρθρο: