Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα σε δημαρχείο στην επαρχία Ντεράα στη νότια Συρία, προκαλώντας το θάνατο εννέα μελών των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με ΜΚΟ.

Η επίθεση είχε στόχο το δημαρχείο της αλ-Μαζιρίμπ, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Άγνωστοι επιτέθηκαν στο δημαρχείο (…) απάγοντας εννέα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας προτού τους σκοτώσουν με σφαίρες και εγκαταλείψουν τα πτώματα σε μια δημόσια πλατεία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Οι καθεστωτικές δυνάμεις στην επαρχία Ντεράα, όπως και άμαχοι που εργάζονται σε κρατικούς θεσμούς, βρίσκονται τακτικά στο στόχαστρο επιθέσεων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η Ντεράα είναι η μοναδική περιοχή που δεν έχουν εγκαταλείψει μαζικά οι αντάρτες μετά την ανακατάληψή της από τις καθεστωτικές δυνάμεις, χάρη σε μια συμφωνία που διαπραγματεύθηκε η Μόσχα, σύμμαχος της Δαμασκού.

Πρώην αντάρτες που παρέμειναν επί του πεδίου είτε ενώθηκαν με τον στρατό είτε διατήρησαν τον έλεγχο ορισμένων περιοχών της επαρχίας, καθώς και ορισμένων συνοικιών της πόλης Ντεράα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: