Ενώπιον του δικαστηρίου μέσω βιντεοσύνδεσης αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της ημέρας ο 25χρονος Μόρις Ρόμπινσον, οδηγός της αποκαλούμενης νταλίκας θανάτου, που διώκεται για 39 ανθρωποκτονίες, παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι 39 πτώματα βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο φορτηγό-ψυγείο που οδηγούσε σε βιομηχανική περιοχή στο Έσεξ, προερχόμενο από το Βέλγιο. Εκτός από τον οδηγό, συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα.

Κι ενώ αρχικά εκτιμήθηκε ότι τα θύματα προέρχονται από την Κίνα, έπειτα από επικοινωνία δεκάδων Βιετναμέζων που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις Βρετανικές Αρχές, αποκαλύπτεται ότι πρόκειται κυρίως για Βιετναμέζους νέους που αναζητούσαν εργασία, είχαν ενημερώσει για τη μετακίνησή τους και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη τους.

Οι αρχές της Βρετανίας έστειλαν έγγραφα στο Βιετνάμ ώστε να διενεργήσει ελέγχους για τέσσερις από τους 39 ανθρώπους που βρέθηκαν την Τετάρτη νεκροί σε φορτηγό ψυγείο έξω από το Λονδίνο, ανακοίνωσε σήμερα η βιετναμέζικη κυβέρνηση.

Στον ιστότοπο της κυβέρνησης αναφέρεται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπούι Τανχ Σον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι φάκελοι παραδόθηκαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Βιετνάμ για «συντονισμό της διαδικασίας ταυτοποίησης».

«Το υπουργείο Εξωτερικών δημιουργεί φακέλους για τα πιθανά θύματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι Βιετναμέζοι πολίτες ήταν μεταξύ των θυμάτων», τόνισε ο Σον.

Πηγή:ΕΡΤ/Πρώτο Πρόγραμμα,BBC,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: