Στο Φανάρι βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυµος, ως ανταπόδοση της πρόσφατης επίσκεψης του Οικουµενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα και µε την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής. Η παρουσία του Αρχιεπίσκοπου έστειλε το μήνυμα ότι οι σχέσεις των δυο εκκλησιών βρίσκονται πλέον σε εξαιρετικό σημείο. Στον Μέγα Εσπερινό, παρών ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αλλά και ο Νέος μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας, Επιφάνιος.

15 μέρες περίπου μετά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα και τη δήλωση Βαρθολομαίου ότι «το αίμα νερό δεν γίνεται», επιβεβαιώνεται ότι οι σχέσεις των δυο εκκλησιών είναι σε εξαιρετικό σημείο, όπως και τονίστηκε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που συνοδευόταν από τους Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και Γρεβενών Δαβίδ, τον Πρωτοσύγκελλό του, Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών, τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμ.Φιλόθεο Θεοχάρη, και τον Πρόεδρο της Αδελφότητος των Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, «Παναγία Παμμακάριστος», Άρχοντα Ορφανοτρόφο Γεράσιμο Φωκά, έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον Μέγα Εσπερινό που τελέστηκε στην Ι.Μ.Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, για την αυριανή εορτή της μνήμης των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα.

ΕΡΤ1 Ανταπόκριση Αριάνα Φερεντίνου

Μοιράσου το άρθρο: