Φωτό αρχείου: Kayhan Ozer/Pool Photo via AP

Για αυξανόμενες προσπάθειες παραβίασης των δικαιωμάτων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος σε δόκιμους αξιωματικούς, σημειώνοντας ότι θα κληθούν να τις σταματήσουν.

Ο Τούρκος πρόεδρος από στρατιωτική σχολή στην Άγκυρα συνέστησε στους δόκιμους αξιωματικούς να είναι σε ετοιμότητα για επιχειρήσεις ανατολικά του Ευφράτη.

Όπως τους είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «σύντομα θα κληθείτε να προχωρήσετε σε επιχειρήσεις εκκαθάρισης των τρομοκρατών ανατολικά του Ευφράτη.

«Επίσης, εσείς θα εμποδίσετε αυξανόμενη παραβίαση κατά των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Εσείς σαν ατσάλινη γροθιά θα αποκρούσετε κάθε απειλή σε κάθε σπιθαμή των συνόρων μας αλλά και πέρα από τα σύνορά μας», πρόσθεσε.

Επίσης, αναφέρθηκε στην εισβολή του 1974, την οποία η τουρκική πλευρά θεωρεί «επιχείρηση ειρήνης», λέγοντας πως ο τουρκικός στρατός «έσωσε τους αδερφούς Τουρκοκυπρίους από τις συμμορίες δολοφόνων που τους βασάνιζαν στην Κύπρο».

Τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ θα θέσει ο Νίκος Αναστασιάδης λέει στην ΕΡΤ ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πολίτης» Μανώλης Καλατζής. Στο μεταξύ, καταρρέει η λεγόμενη «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους, εξαιτίας σκανδάλου που βαραίνει κυρίως τον υπουργό Οικονομικών Σερντάρ Ντενκτάς, γιο του Ραούφ Ντενκτάς. Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο πρωθυπουργός των κατεχομένων και ο υπουργός Εξωτερικών.

Σχετική είδησηΑποστολάκης: Καταδικάσαμε την προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στην ΑΟΖ Κύπρου (video)

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: