Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε νοσοκομείο στο Βίμποργκ, στην Αγία Πετρούπολη. Το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς του κορονοϊού εκκενώθηκε, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υπηρεσιών Εκτάκτων Αναγκών.

Τα θύματα νοσηλεύονταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ στο νοσοκομείο, βρίσκονταν περίπου 150 άτομα.

Σύμφωνα με το TASS, το νοσοκομείο είχε διαμορφωθει για να υποδέχεται ασθενείς με Covid-19 και η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, σε έκταση 10 τετραγωνικών μέτρων, ενώ έχει πλέον κατασβεσθεί πλήρως.

Οι πέντε ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους ήταν συνδεδεμένοι σε συσκευές τεχνικής υποστήριξης της αναπνοής. Σύμφωνα με πηγή, την οποία επικαλείται το TASS, η πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε μια τέτοια συσκευή. Το ρωσικό πρακτορείο σημειώνει πως οι αρχές άρχισαν έρευνα για ανθρωποκτονίες.

Με περισσότερους από 221.344 νοσούντες, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρωσία ξεπέρασε εκείνον στην Ιταλία και στη Βρετανία για να γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο, ενώ χθες σημειώθηκαν 94 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.009.

Περισσότερα από τα μισά κρούσματα και οι θάνατοι καταγράφηκαν στη Μόσχα, επίκεντρο της επιδημίας στη Ρωσία.

Μοιράσου το άρθρο: