Γερμανικό “όχι” στις ΗΠΑ για αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στη Συρία

Αρνητική ήταν η απόφαση της Γερμανίας, σε αίτημα των ΗΠΑ για να στείλει χερσαία στρατεύματα στη βόρεια Συρία, ένα θέμα που προκαλεί διαφωνίες στους κόλπους του συνασπισμού της Άγγελα Μέρκελ.

«Όταν λέω πως η γερμανική κυβέρνηση έχει την πρόθεση να διατηρήσει τη δύναμή της στους κόλπους του συνασπισμού εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως ξέρουμε όλοι αυτή δεν περιλαμβάνει χερσαία στρατεύματα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν την Κυριακή, από τη Γερμανία, μέσω του Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου για τη Συρία, του Τζέιμς Τζέφρι, να παράσχει χερσαία στρατεύματα και περίμεναν γρήγορα μια απάντηση.

«Αναζητούμε εδώ (στη Γερμανία) και μεταξύ των άλλων εταίρων του (διεθνούς) συνασπισμού» εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος περιλαμβάνει 80 χώρες, «εθελοντές έτοιμους να εμπλακούν», είχε δηλώσει ο Τζέφρι στη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο.

«Εδώ και πολλά χρόνια, η Γερμανία προσφέρει μια σημαντική και αναγνωρισμένη σε διεθνές επίπεδο συμβολή στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους», υπογράμμισε απαντώντας ο Ζάιμπερτ.

Η γερμανική συμμετοχή σ’ αυτόν τον συνασπισμό έγκειται ουσιαστικά σε αναγνωριστικές πτήσεις και στην εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων.

«Αυτή τη στιγμή συζητούμε με τους Αμερικανούς συμμάχους μας για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συνεχιστεί η δέσμευση στην περιοχή», πρόσθεσε.

Η εντολή για τη συμμετοχή της Γερμανίας στη Συρία εκπνέει στα τέλη Οκτωβρίου. Το κοινοβούλιο θα πρέπει ακολούθως να αποφασίσει ποια θα είναι η συνέχεια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος