Μία 23χρονη θύμα βιασμού στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές της βόρειας Ινδίας δίνει μάχη για τη ζωή της, αφού δέχθηκε επίθεση την ώρα που πήγαινε στο δικαστήριο όπου θα εκδικαζόταν η προσφυγή της εναντίον δύο ανδρών.

Η νεαρή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά εγκαύματα, αφού της έβαλαν φωτιά. Πέντε άνδρες, ανάμεσά τους και οι δύο φερόμενοι βιαστές της, έχουν συλληφθεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η 23χρονη κατευθυνόταν σε σταθμό του τρένου όταν μια ομάδα ανδρών της επιτέθηκε και την οδήγησε σε γειτονικό χωράφι, όπου της έβαλαν φωτιά.

Σύμφωνα με έγγραφα της αστυνομίας, η γυναίκα είχε καταγγείλει τον Μάρτιο τον βιασμό της υπό την απειλή όπλου στις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Ο φερόμενος βιαστής αφέθηκε ελεύθερος την προηγούμενη εβδομάδα αφού κατέβαλε εγγύηση.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Ουνάο, όπου τον Ιούλιο είχε σημειωθεί ένα αντίστοιχο περιστατικό, με θύμα 27χρονη κτηνίατρο, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #ΚρεμάστεΤους Βιαστές.

Κατά μέσο όρο χρειάζονται τουλάχιστον έξι χρόνια για να τελεσιδικήσει μία υπόθεση, σύμφωνα με την οργάνωση Daksh.

Η Ινδία διαθέτει το θλιβερό ρεκόρ των περισσότερων σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον γυναικών, με 90 βιασμούς να καταγγέλλονται κατά μέσο όρο καθημερινά από το 2017 και μετά, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Έρευνα του Thomson Reuters Foundation το 2018 έθεσε την Ινδία στην πρώτη θέση του καταλόγου με τις πιο επικίνδυνες για τις γυναίκες χώρες στον κόσμο.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Μαρία Κονταξή

Μοιράσου το άρθρο: