Σρι Λάνκα: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο δεξαμενόπλοιο New Diamond

Την κατάσβεση νέας πυρκαγιάς που ξέσπασε στο πετρελαιοφόρο New Diamond, το οποίο βρίσκεται ανοιχτά της Σρι Λάνκα, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας. Το πλοίο που μετέφερε 270.000 τόνους αργού πετρελαίου ρυμουλκεται πλέον σε βαθύτερα νερά.

Χθες Τρίτη, το Πολεμικό Ναυτικό εντόπισε μια πετρελαιοκηλίδα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το πετρελαιοφόρο, η οποία φαίνεται να είχε διαρρεύσει από το μηχανοστάσιό του. «Είμαστε βέβαιοι ότι η διαρροή δεν προέρχεται από τις δεξαμενές αργού πετρελαίου. Ετοιμάζουμε μια ομάδα από δύτες για να εντοπίσουν το ακριβές σημείο της διαρροής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΝ Ίντικα ντε Σίλβα». Τρία μέλη μιας ομάδας διάσωσης έχουν επιβιβαστεί στο δεξαμενόπλοιο, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει την Πέμπτη και είχε ανακοινωθεί πως έσβησε την Κυριακή όμως αναζωπυρώθηκε την Δευτέρα λόγω ισχυρών ανέμων. Το πλοίο βρίσκεται τώρα 41 ναυτικά μίλια (76 χλμ) από την Σρι Λάνκα με τις αρχές να προσπαθούν να αξιολογήσουν την περιβαλλοντική καταστροφή από το ατύχημα.

Το New Diamond ανήκει σε μια εταιρεία καταχωρημένη στη Λιβερία, την Porto Emporios Shipping Ing., όμως το διαχειρίζεται η ελληνική εφοπλιστική εταιρεία New Shipping Limited, σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό της Σρι Λάνκα.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Κουβέιτ για το ινδικό λιμάνι Παραντίπ, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά η οποία στοίχισε τη ζωή ενός μέλους του 23μελούς πληρώματός του, ενός Φιλιππινέζου ναυτικού.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: