Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι εκλήθησαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη νήσο Κιούσου στη νοτιοδυτική Ιαπωνία εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που έχουν ήδη προκαλέσει κατολισθήσεις και τον αποκλεισμό αυτοκινητοδρόμων. Επί 72 ώρες έβρεχε ακατάπαυστα, ενώ από την πρώτη ημέρα του κύματος κακοκαιρίας καταγράφηκαν «βιβλικές» κατολισθήσεις.

Η ποσότητα βροχής έφτασε τα 290 χιλιοστά σε 12 ώρες που ισοδυναμεί με τις μέσες μηνιαίες βροχοπτώσεις για ολόκληρο τον Ιούλιο.

Οι αρχές εξέδωσαν οδηγία που απευθύνεται σε περίπου 388.000 νοικοκυριά, ή 831.000 ανθρώπους, στην Καγκοσίμα και σε άλλες τρεις περιοχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK.

Εντολή για εκκένωση της περιοχής δόθηκε παράλληλα στους περίπου 6.000 κατοίκους της πόλης Ισικικουσικίνο Καγκοσίμα.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, σε ένα τμήμα της πόλης Σατσουμασεντάι έβρεχε επί περισσότερο από 24 ώρες από χθες Κυριακή το απόγευμα, με τη βροχή που έπεσε να έχει ήδη ξεπεράσει τον μέσο όρο για τον μήνα Ιούλιο.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας, κι άλλες βροχές αναμένονται στο νότιο Κιούσου κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο Τρίτη.

Μοιράσου το άρθρο: