Ασύλληπτοι παραμένουν οι 26 έγκλειστοι που απέδρασαν από φυλακή στη βορειοδυτική πολιτεία Άκρε της Βραζιλίας νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσε η υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων της περιοχής.

Η μαζική απόδραση καταγράφηκε την επομένη της απόδρασης σχεδόν 80 έγκλειστων σε φυλακή στην Παραγουάη, στα σύνορα με τη Βραζιλία. Οι αρχές της Παραγουάης ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι οι δραπέτες ήταν στην πλειονότητά τους μέλη της πιο ισχυρής συμμορίας του βραζιλιάνικου υποκόσμου, γνωστής με την ονομασία Primeiro Comando da Capital (PCC ή 15.3.3, «Πρώτη διοίκηση της πρωτεύουσας»).

Οι αρχές της Βραζιλίας ανέφεραν πως δεν είναι ακόμα γνωστό το εάν στους δραπέτες από τη φυλακή στην πολιτεία Άκρε συγκαταλέγονταν επίσης μέλη της συμμορίας PCC, ούτε το εάν οι δύο αποδράσεις συνδέονται.

Φυλακισμένοι κακοποιοί, οι οποίοι έχουν διαπράξει αιματηρά εγκλήματα και μέσα σε σωφρονιστικά καταστήματα, δεν είναι ασυνήθιστο να αποκτούν μεγάλη ισχύ πίσω από τα σίδερα. Οι έγκλειστοι στις φυλακές της Βραζιλίας ανέρχονται σε τουλάχιστον 750.000 ανθρώπους – πρόκειται για τον τρίτο υψηλότερο αριθμό έγκλειστων στον πλανήτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το άρθρο: