Παιδί ηλικίας περίπου 11 ετών εισέβαλε σε ιδιωτικό σχολείο οπλισμένο με 2 όπλα και άνοιξε πυρ εναντίον της δασκάλας του και των συμμαθητών του προτού αυτοκτονήσει, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ΜΜΕ.

Το εξωφρενικό περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο στην πόλη Τορεόν, στο βόρειο Μεξικό.

Η εκπαιδευτικός υπέκυψε στα τραύματά της και τουλάχιστον 5 μαθητές και άλλος ένας δάσκαλος τραυματίστηκαν.

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ένα από τα τραυματισμένα παιδιά, ένα κορίτσι, υπέκυψε sτα τραύματα, όμως ο δήμαρχος του Τορεόν δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Στις εικόνες που μεταδίδονται από την περιοχή διακρίνονται αστυνομικοί και στρατιώτες να έχουν περικυκλώσει το σχολείο, το Colegio Cervantes.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες σχετικά με την ηλικία του δράστη. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, υπάρχουν αναφορές ότι ήταν μεταξύ 11-12 ετών, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι βάσει των πρώτων στοιχείων που έχει συλλέξει η αστυνομία, το αγόρι ήταν μεταξύ 8-10 ετών.

«Το αγόρι ζούσε με τη γιαγιά του. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, αν και ήταν πολύ καλός μαθητής» είπε ο δήμαρχος στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa.

Στο «μικροσκόπιο» βιντεοπαιχνίδι

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Κοαουίλα, όπου βρίσκεται η πόλη Τορεόν, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι το παιδί, η μητέρα του οποίου πέθανε πριν από μερικά χρόνια, δεν είχε προβλήματα στο σχολείο.

«Είχε καλή συμπεριφορά, όμως, είπε σε κάποιους συμμαθητές τους ότι «σήμερα είναι η ημέρα»».

«Αυτό που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι ότι το αγόρι είχε επηρεαστεί από ένα βιντεοπαιχνίδι», συμπλήρωσε ο κυβερνήτης αναφερόμενος στο Natural Selection, βίαιο βιντεπαιχνίδι με πυροβολισμούς.

Το αγόρι φορούσε μπλουζάκι διακοσμημένο με το λογότυπο του παιχνιδιού κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το παιδί προσπάθησε να «κάνει αναπαράσταση» σκηνών του παιχνιδιού που δημιούργησε εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η Unknown Worlds Entertainment.

Μοιράσου το άρθρο: