Ο Omar, ένας γάτος ράτσας Maine Coon από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας είναι ίσως η μεγαλύτερη γάτα στον κόσμο.

Όταν η αφεντικίνα του τον υιοθέτησε, το 2013, ήταν ένα κανονικό γατάκι σαν όλα τα άλλα, σήμερα όμως οι διατάσεις του υπολογίζονται σε 120 εκατοστά, από τη μύτη ως την ουρά, ενώ το βάρος του φτάνει τα 14 κιλά.

Οι μεγάλες διαστάσεις αυτού του αγαθού γίγαντα είναι που τον έχουν κάνει διάσημο στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Μια φωτογραφία του σε λογαριασμό της «μητέρας» του, κας Hirst, στο Instagram μοιράστηκε μάλιστα μεταξύ των χρηστών για περισσότερες από 270.000 φορές!

Το αποκορύφωμα βεβαίως ήταν αναμενόμενο –καθώς, ενώ η φήμη του γάτου εξαπλώνεται μέσα από άρθρα σε εφημερίδες και τηλεοπτικά αφιερώματα- ο ίδιος διεκδικεί μια θέση, ως το μεγαλύτερο γατί στον κόσμο, στον κατάλογο των ρεκόρ Guinness.

Μέχρι η μοναδικότητα του είδους τους, ως προς το μέγεθος, να πιστοποιηθεί και επίσημα, ο Omar θα συνεχίζει να ανοίγει πόρτες σκαρφαλώνοντας στα χερούλια, να κάνει βόλτες στον πίσω κήπο του σπιτιού, να τρώει και να επισκέπτεται τον κτηνίατρο, φυσικά μέσα σε κλουβί για σκύλους, αφού είναι υπερβολικά μεγάλος για να τον μεταφέρει κανείς στην αγκαλιά του.

Και κάτι ακόμα: Όταν ο Omar δεν απολαμβάνει στο μενού του κροκέτες για γάτες, μπορεί να ευχαριστιέται ακόμα περισσότερο το φαγητό, μασουλώντας κιμά από καγκουρό, όπως επιβεβαιώνει η αφεντικίνα του.

Πηγή: BBC

Φωτογραφίες: Instagram omar_mainecoon

Μοιράσου το άρθρο: