Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν τον άνθρωπο που είναι πιθανό να διαδεχόταν τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι. Το ρόλο τους στην επιχείρηση εξόντωσης του αρχηγού του ΙΚ αποκαλύπτουν οι Κούρδοι της Συρίας.

«Μόλις επιβεβαιώθηκε πως ο υπ’ αριθμόν ένα αντικαταστάτης του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε από αμερικανικά στρατεύματα», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Το πιθανότερο είναι πως θα καταλάμβανε την κορυφαία θέση».

Ο Τραμπ δεν διευκρίνισε σε ποιον αναφερόταν, όμως οι ΗΠΑ είχαν επιβεβαιώσει χθες Δευτέρα τον φόνο του Αμπού αλ-Χάσαν αλ-Μουχάτζιρ, εκπροσώπου του Ισλαμικού Κράτους και υψηλόβαθμου στελέχους στους κόλπους της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Οι Κούρδοι ισχυρίζονται πως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, με δικό τους πληροφοριοδότη, στην εξόντωση του αρχηγού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ισχυρίζονται πως είχαν δικό τους πληροφοριοδότη στον στενό κύκλο του ηγέτη της ISIS, ο οποίος τους έδωσε στοιχεία DNA του Μπαγκντάντι από εσώρουχα και δείγμα αίματός του.

Από τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατά του Μπαγκντάντι έχει γίνει γνωστό μόνο ένα, από τον ίδιο τον Τράμπ. Είναι η Κόναν, ένας από τους στρατιωτικούς σκύλους, που κυνήγησαν τον Μπαγκντάντι και τραυματίστηκε ελαφρά.

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: