Ουγούρ Σαχίν – BioNTech: Εφικτή μέχρι τον επόμενο χειμώνα η επιστροφή στην κανονικότητα

Εφικτή θεωρεί μια επιστροφή στην κανονικότητα μέχρι τον επόμενο χειμώνα ο γενικός διευθυντής της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας BioNTech, που μαζί με την Pfizer αναπτύσσει ένα εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού.

Μιλώντας στο BBC, ο Ουγούρ Σαχίν εκτίμησε ότι είναι «απολύτως αναγκαίο» να έχει επιτευχθεί υψηλός βαθμός εμβολιασμού πριν από το φθινόπωρο του 2021.

«Αν όλα συνεχίσουν να εξελίσσονται ομαλά, θα αρχίσουμε να παραδίδουμε το εμβόλιο στα τέλη αυτού του έτους», είπε και πρόσθεσε πως στόχος είναι «να παραδώσουμε περισσότερες από 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου μέχρι τον Απρίλιο της επόμενης χρονιάς, κάτι που θα μας επέτρεπε να αρχίσουμε να βλέπουμε τον αντίκτυπο».

«Το καλοκαίρι, σε κάθε περίπτωση, θα μας βοηθήσει επειδή το ποσοστό των μολύνσεων θα μειωθεί», προέβλεψε· «αυτό που είναι απολύτως αναγκαίο, είναι να έχουμε σημαντικό ποσοστό εμβολιασμένων πριν από το φθινόπωρο και τον χειμώνα του επόμενου έτους».

Ο Σαχίν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό επειδή έχει ζητηθεί από πολλές εταιρείες που παρασκευάζουν εμβόλια να αυξήσουν την παραγωγή τους: «Θα μπορούσαμε να έχουμε έναν φυσιολογικό χειμώνα την επόμενη χρονιά».

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, το εμβόλιό του είναι αποτελεσματικό κατά 90% εναντίον της Covid-19, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής ευρείας κλίμακας, η οποία αποτελεί το τελευταίο στάδιο προτού ζητηθεί η έγκριση για την κυκλοφορία του στην αγορά.

Πολλά άλλα εμβόλια αναπτύσσονται επίσης από άλλες εταιρείες, γεγονός που αυξάνει τις ελπίδες για μια γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος