Φωτό Αρχείου:(AP Photo/Rahmat Gul)

Όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες ανατινάχθηκε στην πόλη Γκάζνι, στο ανατολικό Αφγανιστάν. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Όπως όλα δείχνουν η επιστροφή του πολεμικού κλίματος στη χώρα είναι βέβαιη πλέον, παρά την συμφωνία μεταξύ Ταλιμπάν και ΗΠΑ.

Η επίθεση έγινε, με τη χρήση στρατιωτικού οχήματος που είχε παγιδευτεί με ποσότητα εκρηκτικών υλών. Είχε στόχο κτίριο της υπηρεσίες πληροφοριών και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε άλλους 32.

Λακωνικό το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν ανέφερε απλά ότι σημειώθηκε έκρηξη στην Γκάζνι.

Η νέα επίθεση καταγράφεται καθώς η βία αναζωπυρώνεται στο Αφγανιστάν, παρά τη συμφωνία στα τέλη του Φεβρουαρίου μεταξύ των Ταλιμπάν και των ΗΠΑ, που υποτίθεται ότι θα οδηγούσε σε αποκλιμάκωση και προβλέπει αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα ως τα μέσα του 2021.

Την Τρίτη, επίθεση εναντίον μαιευτηρίου στην Καμπούλ στοίχισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους. Σκοπός ήταν «να δολοφονηθούν μητέρες εν ψυχρώ», κατήγγειλαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η μη κυβερνητική οργάνωση που λειτουργούσε το μαιευτήριο, σε ανακοίνωσή τους. Ένδεκα από τα 24 θύματα ήταν μητέρες, ενώ σκοτώθηκαν επίσης νεογέννητα.

Η Ουάσινγκτον προσάπτει την έφοδο στο μαιευτήριο, που έκαναν τρεις ένοπλοι — σκοτώθηκαν όλοι — στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης.

Την Πέμπτη, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι ευθύνονταν για επίθεση με φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες εναντίον του στρατού του Αφγανιστάν στην Γκαρντέζ (ανατολικά). Τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκαπέντε τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Μοιράσου το άρθρο: