Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας ακόμη φρουρός τραυματίστηκε στην επίθεση εναντίον του προξενείου της Κίνας στο Καράτσι, δήλωσε γιατρός στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι τα 21 μέλη του προσωπικού του προξενείου της Κίνας που βρίσκονταν μέσα σε αυτό όταν έγινε στόχος επίθεσης ενόπλων είναι σώα και ασφαλή και έχουν ήδη μεταφερθεί σε αυστηρά φυλασσόμενη τοποθεσία. Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ίμραν Χαν έδωσε σήμερα εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας για την επίθεση. 

Όλοι οι εργαζόμενοι στο προξενείο της Κίνας στο Καράτσι στο Πακιστάν είναι ασφαλείς, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την επίθεση στο προξενείο τριών βομβιστών-καμικάζι. Οι επιτιθέμενοι δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο συγκρότημα του προξενείου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας τρίτος τραυματίστηκε σοβαρά στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τουλάχιστον τρεις ένοπλους να εισβάλουν στο κινεζικό προξενείο στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν.

AP Photo/Shakil Adil

«Μια ομάδα με έως και τέσσερα μέλη αποπειράθηκε να εισβάλει στο κινεζικό προξενείο», αλλά «εμποδίστηκε» σε ένα σημείο ελέγχου από τους αστυνομικούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζαβέιντ Άλαμ Όντο, αξιωματικός της αστυνομίας.

Στην ανταλλαγή πυρών «σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκε σοβαρά ένας τρίτος», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Διακομίστηκαν σε εμάς δύο πτώματα και ένας φρουρός που τραυματίστηκε στην έκρηξη», διευκρίνισε ο Σίμιν Τζαμάλι, γιατρός στο νοσοκομείο Τζίνα της πόλης.

AP Photo/Shakil Adil

Η αστυνομία ανέφερε ότι οι δράστες ήταν βομβιστές καμικάζι και ότι «σκοτώθηκαν», αλλά απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι η επίθεση έχει τερματιστεί. Έχουν ενισχύσεις στην περιοχή και διενεργείται έρευνα, σύμφωνα με τον αξιωματικό.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι «μια ομάδα που είχε ως και τέσσερα μέλη αποπειράθηκε να εισβάλει στο κινεζικό προξενείο. Αναχαιτίστηκε σε ένα πρώτο σημείο ελέγχου από τους φρουρούς μας».

AP Photo/Shakil Adil

Ο ίδιος αξιωματικός, ο Τζαβέιντ Άλαμ Όντο, δήλωσε ότι κατόπιν στην «ανταλλαγή πυρών» ανάμεσα στους δράστες της επίθεσης και τους άνδρες της αστυνομίας της μεγαλύτερης πακιστανικής πόλης «σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκε σοβαρά ένας τρίτος».

Η επίθεση στην πλούσια συνοικία Κλίφτον άρχισε γύρω στις 09:30 (τοπική ώρα, 06:30 ώρα Ελλάδας).

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Στρατός Απελευθέρωσης του Μπαλουτσιστάν, μια αυτονομιστική οργάνωση των Βελούχων.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ίμραν Χαν έδωσε σήμερα εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας για την επίθεση στο προξενείο της Κίνας στο Καράτσι, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκε ένας ακόμη φρουρός.

«Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για μια πλήρη έρευνα για το περιστατικό και εξέφρασε την βούληση να έρθουν στο φως τα στοιχεία που κρύβονται πίσω από αυτό το περιστατικό», αναφέρει το γραφείο του Ίμραν Χαν σε ανακοίνωσή του, στην οποία προστίθεται ότι η επίθεση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνωμοσίας που έχει στόχο να υπονομεύσει την οικονομική και στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

«Τα περιστατικά αυτού του είδους δεν θα μπορέσουν ποτέ να υπονομεύσουν την σχέση Πακιστάν-Κίνας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η γειτονική Κίνα είναι ο στενότερος σύμμαχος του Πακιστάν και το Πεκίνο έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε υποδομές στη χώρα αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Μοιράσου το άρθρο: