Πηγή: Middle East Online

Πλοιάριο που μετέφερε 55 με 60 μετανάστες βυθίστηκε στη λίμνη Βαν της ανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλου, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί έξι πτώματα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την επαρχία Βαν ο Σόιλου επεσήμανε ότι οι αρχές έχουν συλλάβει 11 ανθρώπους που συνδέονται με το περιστατικό και πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης. Ωστόσο δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον εντοπισμό επιζώντων.

Το πλοιάριο, που φέρεται να μετέφερε μετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μπανγκλαντες και το Ιράν, δηλώθηκε ως αγννοούμενο από τις 27 Ιουνίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται πολύνεκρο ναυάγιο στη λίμνη Βαν, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράν και χρησιμοποιείται από διακινητές ως πέρασμα στον δρόμο προς την Ευρώπη.

Μέσα στο 2020 οι Τουρκικές αρχές σταμάτησαν 16.000 μετανάστες στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα από το Ιράν και συνέλαβαν 4.500 που είχαν καταφέρει να φτάσουν στην επαρχία Βαν.

Πηγή: ΑΠΕ, Associated Press, Middle East Online

Μοιράσου το άρθρο: