Σχεδόν μια ώρα διήρκεσαν τα προβλήματα λειτουργίας του Twiiter, με πολλούς χρήστες σε όλον τον κόσμο να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα. Τα προβλήματα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 22:00 ώρα Ελλάδας (19:00 ώρα Γκρίνουιτς) και σε μια ώρα περίπου είχαν αντιμετωπιστεί. 

«Υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Ευχαριστούμε που το πρόσεξες. Θα το φτιάξουμε σύντομα και τα πράγματα θα επανέλθουν στο κανονικό σύντομα», ανέφερε αρχικά το μήνυμα αναφοράς σφάλματος στην προσπάθεια πρόσβασης στην πλατφόρμα.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η διακοπή λειτουργίας προέκυψε εξαιτίας εσωτερικών αλλαγών διαμόρφωσης, τονίζοντας ότι επιδιορθώνει το πρόβλημα και ότι αποκαθίσταται σταδιακά πλήρως η πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Από τις 22:50, ώρα Ελλάδας (19:50 ώρα Γκρίνουιτς), η υπηρεσία είναι προσβάσιμη ξανά έπειτα από έναν γρήγορο έλεγχο που έκαναν δημοσιογράφοι στα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου στη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης διακοπών λειτουργίας Downdetector.com, καταγράφησαν περίπου 70.000 περιστατικά ανθρώπων που δεν είχαν πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Οι μετοχές της Twitter Inc κατέγραψαν πτώση κοντά στο 1% έπειτα από την εμφάνιση του προβλήματος.

Κατά ειρωνεία…το πρόβλημα συνέβη τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καθημερινός χρήστης της πλατφόρμας, διεξήγαγε στον Λευκό Οίκο μια «σύνοδο» αποδοκιμασίας της «ανεντιμότητας» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που είναι ένοχα, για τον ίδιο, για συνέργεια με τους Δημοκρατικούς αντιπάλους του.

Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: