Τη διεξαγωγή ψηφοφορίας πάνω σε μία δεσμευτική πρόταση που θα δίνει χρόνο στους βουλευτές να εγκρίνουν νόμο που θα αποκλείει την έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία τον Οκτώβριο, θα προωθήσει αύριο Τετάρτη το Εργατικό κόμμα.

Τη διακομματική πρόταση υπογράφουν ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο επικεφαλής του Εθνικού κόμματος Σκοτίας στο Ουέστμινστερ, Ιαν Μπλάκφορντ, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Βινς Κειμπλ, η επικεφαλής του Plaid της Ουαλίας στο Ουέστμινστερ, Λιζ Ρόμπερτς, ο βουλευτής των Συντηρητικών Όλιβερ Λέτουιν, και η ηγέτης των Πρασίνων Κάρολιν Λούκας.

Το κόμμα των Εργατικών θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει την πρόταση την Τετάρτη, καθώς είναι η μέρα κατά την οποία η κυβέρνηση επιτρέπει την συζήτηση μίας πρότασης από την αντιπολίτευση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα αναφέρει ότι αύριο θα προωθήσει μία ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, η οποία εάν εγκριθεί θα επιτρέπει στους βουλευτές να αναλάβουν τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ατζέντας και να εισάγουν νομοθεσία που θα εμποδίζει τον επόμενο πρωθυπουργό των Τόρις να επιδιώξει την αποχώρηση χωρίς συμφωνία.

Συγκεκριμένα, ο έλεγχος της κοινοβουλευτικής ατζέντας προτείνεται να γίνει στις 25 Ιουνίου, οπότε οι βουλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν την σχετική νομοθεσία που θα εμποδίσει την άτακτη έξοδο της Βρετανίας.

Η πρόταση των Εργατικών έρχεται σε μία στιγμή όπου η έξοδος χωρίς συμφωνία αποτελεί την βασική διαχωριστική γραμμή στον αγώνα διαδοχής που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στους υποψήφιους για την ηγεσία στο Συντηρητικό κόμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: