Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε σήμερα περισσότερους από 600 διαδηλωτές που είχαν κατεβεί στους δρόμους της Μόσχας για να διεκδικήσουν τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών παρά την αύξηση της καταστολής εναντίον της αντιπολίτευσης τις τελευταίες ημέρες.

Λιγότερο από μια εβδομάδα έπειτα από μια διαδήλωση με τη μεγαλύτερη συμμετοχή μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις που σημάδεψαν την επιστροφή του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, οι δυνάμεις της τάξης δεν άφησαν αυτή τη φορά καμία δυνατότητα στους διαδηλωτές να συμμετάσχουν σε αυτή τη νέα διαδήλωση, που δεν είχε άδεια από τις αρχές, μπροστά από το δημαρχείο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Με μεγάλο αριθμό στις τάξεις τους, συνέλαβαν μαζικά τους διαδηλωτές που κατέκλυσαν την κύρια λεωφόρο της Μόσχας, φωνάζοντας «Ντροπή» ή «Θέλουμε ελεύθερες εκλογές» και τους απώθησαν με τη βία στους γύρω δρόμους.

Το απόγευμα, ομάδες διαδηλωτών επιχείρησαν να μπλοκάρουν για λίγα λεπτά δρόμους στο κέντρο της Μόσχας. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, εμποδίζοντας τον αποκλεισμό, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με το AFP, ορισμένες από τις συλλήψεις έγιναν με τη χρήση βίας και μία διαδηλώτρια τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει την απόρριψη ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Σεπτεμβρίου και προμηνύονται δύσκολες για τους υποψηφίους που υποστηρίζουν την εξουσία σε ένα πλαίσιο κοινωνικής δυσφορίας.

Με τις προσαγωγές, τις ανακρίσεις και τις έρευνες όλη την εβδομάδα σε βάρος ηγετών της ρωσικής αντιπολίτευσης, οι αρχές έδειξαν ξεκάθαρα πως θα απαντήσουν σθεναρά στην αύξηση της αμφισβήτησης τις τελευταίες εβδομάδες.

Προτού καν ξεκινήσει η συγκέντρωση, πολλές φυσιογνωμίες της αντιπολίτευσης προσήχθησαν στη διάρκεια του πρωινού όπως ο Ίλια Γιασίν, η Λιουμπόβ Σομπόλ ή ο Ντμίτρι Γκουντκόφ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το άρθρο: