Ρωσικά σιτηρά και τουρκικές ντομάτες στην ατζέντα Πούτιν-Ερντογάν

Ρωσικά δημοσιεύματα υποδέχτηκαν τον Τούρκο Πρόεδρο, με την υπενθύμιση ότι οι τουρκικοί δασμοί στις εισαγωγές ρωσικών σιτηρών είχαν κόστος 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο τον Απρίλιο, εκτιμώντας ότι πρόκειται για αντίποινα της Άγκυρας καθώς διατηρείται το εμπάργκο της Μόσχας στις τουρκικές ντομάτες.

Το θέμα που δεν γεφυρώθηκε κατά την προηγούμενη συνάντηση Πούτιν -Ερντογάν στις 10 Μαρτίου θεωρείται αγκάθι κατά τη σημερινή συνάντηση των δύο Προέδρων στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Αναχωρώντας από την ‘Αγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί να αρθούν γρήγορα οι ρωσικοί περιορισμοί στο εμπόριο, που επιβλήθηκαν μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, το 2015.
Παράλληλα, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε πως η επίτευξη πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία είναι κοινός σκοπός της Τουρκίας και της Ρωσίας.

Οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν όλο το φάσμα των ρωσοτουρικών σχέσεων καθώς και διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η επίλυση της κρίσης στη Συρία, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

Τα δύο μέρη αναμένεται επίσης να συζητήσουν τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά το Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Ρωσίας-Τουρκίας που συνεκλήθη στις 10 Μαρτίου, με επίκεντρο την αποκατάσταση αμοιβαία επωφελών σχέσεων στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, της ενέργειας, του τουρισμού και άλλους.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ειδικότερα πως οι πρόεδροι των δύο χωρών θα συζητήσουν την ενδυνάμωση της εκεχειρίας στη Συρία καθώς και την αποναρκοθέτηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, Deutche Welle

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος