Οι Αρχές χαρακτήρισαν επίσημα το μέτωπο που έχει κυριολεκτικά κυκλώσει την ευρύτερη περιοχή του Σίδνει ως “μεγα-πυρκαγιά”, καθώς περισσότερα από 100 μέτωπα ενώθηκαν μαζί, κάνοντας πραγματικότητα το χειρότερο σενάριο:

Χθeς η πόλη του Σίδνει αισθάνθηκε την απειλή, ακόμη και στο κέντρο της Αυστραλιανής μεγαλούπολης, όπου η συγκέντρωση του καπνού από τα εν εξελίξει μέτωπα δημιούργησε εφιαλτικές συνθήκες.

“Η αγωνία των Αρχών αφορά στο να κάνουν ότι προλάβουν πριν από την νέα άνοδο της θερμοκρασίας που αναμένεται στην περιοχή από το πρωί της Τρίτης με τα  θερμόμετρα να αναμένεται να δείξουν θερμοκρασίες υψηλότερες από τους 35 βαθμούς κελσίου”.
Ένα ελικόπτερο που συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατέπεσε με τον πιλότο να τραυματίζεται ελαφρά. Οι πυρκαγιές ξεκίνησαν ήδη από τον προηγούμενο μήνα, στην αρχή του καλοκαιριού και έχουν ήδη κατακάψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων και καταστρέψει εκατοντάδες κατοικίες, αγροκτήματα, καλλιέργειες και χιλιάδες ζώα κτηνοτροφίας.

Την ίδια ώρα και στην ίδια Πολιτεία, τη Νέα Νότιο Ουαλία, ενώ οι πυρκαγιές μαίνονται, τα ξημερώματα της Κυριακή χιόνιζε στα βόρεια, στις αποκαλούμενες “Αυστραλιανές Άλπεις”, δημιουργώντας ένα παράδοξο καιρικό φαινόμενο.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση/Αλέκος Μάρκελλος

Μοιράσου το άρθρο: