Μετά τον τραυματισμό δύο αστυνομικών, από ένοπλο στην γαλλική κτήση Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, η αντι-τρομοκρατική εισαγγελία του Παρισιού παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας.

Η νομαρχία της Ρεϊνιόν είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από έναν άνδρα ο οποίος «φέρεται ως ρζοσπαστικοποιημένος» ισλαμιστής που τους πυροβόλησε όταν προσπάθησαν να τον συλλάβουν.

«Ο άνδρας αρνήθηκε να παραδοθεί και πυροβόλησε με όπλο εναντίον των δυνάμεων της τάξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της νομαρχίας όπου προστίθεται πως οι αστυνομικοί «ανταπέδωσαν» τα πυρά και «περιόρισαν τον δράστη», έναν άνδρα περίπου είκοσι ετών, ο οποίος «είχε μεταστραφεί αρκετά πρόσφατα στο ισλάμ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της νομαρχίας της Ρεϊνιόν, περίπου εκατό άνθρωποι φέρονται να έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στο νησί.

«Αυτή η σκόπιμη ενέργεια δείχνει πως οι αστυνομικοί βρίσκονται σε κίνδυνο στο σύνολο της εθνικής επικρατείας και όχι μόνο σε ορισμένες περιοχές όπως ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε ορισμένοι δικαστές», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ένα συνδικάτο αστυνομικών.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Μοιράσου το άρθρο: