Η φωτογραφία του Tomas van der Weijden είναι μαγική! Ένα ηφαίστειο εκρήγνυται. Ένας φωτεινός μετεωρίτης βουτά από τον ουρανό. Και τα δύο καθρεφτίζονται σε μια λίμνη.

Ο Ολλανδός φωτογράφος βρισκόταν στην χερσόνησο της Καμτσάτκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή. Στο οπτικό του πεδίο – και στον φακό του, ευτυχώς – βρισκόταν το ηφαίστειο Klyuchevskaya Sopka.

«Είχαμε στήσει τις σκηνές μας εκεί κοντά κι είχαμε βγει στη μικρή λίμνη για να έχουμε καλή θέα του ηφαιστείου» αφηγήθηκε ο Tomas στο PetaPixel. «Ήμασταν εξαιρετικά τυχεροί με τις συνθήκες (όχι μόνον με τον μετεωρίτη, αλλά με τον καθαρό ουρανό και το ενεργό ηφαίστειο!), καθώς είχαν περάσει δύο χρόνια από την τελευταία φορά που το συγκεκριμένο ηφαίστειο έφτυσε ποτάμια λάβας. Το δεύτερο βράδυ που φωτογραφίζαμε την έκρηξη, καθώς έγερνε ο ήλιος και η ροή της λάβας λαμπύρισε μέσα στο μισοσκόταδο, μια λάμψη εμφανίστηκε στον ουρανό – ένας φωτεινός μετεωρίτης έπεφτε».

O Tomas van der Weijden ήταν ο σωστός άνθρωπος στο σωστό μέρος.

«Ήταν μια από αυτές τις εμπειρίες στην οποίες αισθάνεσαι ταπεινός, να στέκεσαι μάρτυρας μπροστά στις δυνάμεις της φύσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: