Η σημερινή διαδικασία στο Εφετείο Αθηνών έχει συγκεντρώσει το διεθνές ενδιαφέρον. Μια δίκη που διήρκησε 5,5 χρόνια, και είναι ίσως η σημαντικότερη στην ιστορία της χώρας μετά την δίκη των έξι.

Το χάσταγκ #Golden Dawn είναι από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα σήμερα στο Τwitter, μιας και τα διεθνή ΜΜΕ έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην Αθήνα.

Ο τίτλος σε άρθρο του BBC είναι: «Ελλάδα – Χρυσή Αυγή: Το ναζιστικό κόμμα αντιμετωπίζει κατηγορίες εγκληματικής οργάνωσης».

Το Reuters περιγράφει πως έχει συντονιστεί η κοινωνία της Ελλάδας κατά της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Το AL Jazeera γράφει: «η Ελλάδα έτοιμη για την ετυμηγορία για την ακροδεξιά οργάνωση».

Ο Guardian: «ολόκληρη η Ελλάδα εναποθέτει την πίστη της στους δικαστές προκειμένου να βουλώσουν τα τραύματα που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή».

Το AFP: «μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας για τον φόβο επεισοδίων».

Το Associated Press ενημερώνει για πιθανές διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με άλλες ομάδες του εξωτερικού σε ΗΠΑ και Ευρώπη, οι οποίες υποστηρίζουν το δόγμα της λευκής υπεροχής.

Το France 24 αναλύει το χρονικό της δίκης για την δεύτερη μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση της χώρας.

Ο Independent αναφέρει: «το ελληνικό δικαστήριο θα πάρει την τελική απόφαση μετά την μαραθώνια δίκη των 5,5 χρόνων».

Το Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «εδώ και καιρό η πλειονότητα των Ελλήνων κατέληξε σε ένα συμπέρασμα σχετικά με το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή. Τώρα περιμένουν υπομονετικά τους τρεις δικαστές να ανακοινώσουν την Τετάρτη την απόφασή τους για τη δίκη που θα καθορίσει εάν πρόκειται στην πραγματικότητα για μια εγκληματική οργάνωση. Με πεντέμισι χρόνια στην πλάτη της, η δίκη αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη δίκη εναντίον μιας ομάδας νεοναζί από τις δίκες της Νυρεμβέργης».

Στον ιστότοπο της γερμανικής δημόσιας ραδιοφωνίας Deutschlandfunk γράφει: «μετά τη δολοφονία ενός αριστερού μουσικού, το κόμμα Χρυσή Αυγή βρέθηκε στο επίκεντρο της ελληνικής Δικαιοσύνης. Η ηγεσία της ακροδεξιάς ομάδας δικάζεται από το 2015. Τώρα η μαζική δίκη εναντίον 69 μελών του κόμματος, συμπεριλαμβανομένων και των πρώην μελών του στο Κοινοβούλιο, τελειώνει».

Μοιράσου το άρθρο: