Να θέσουν ως προτεραιότητά τους –για το 2019- την εύρεση συζύγου κάλεσε όλες τις ανύπαντρες γυναίκες με υψηλά αξιώματα στην κυβέρνηση της Τόνγκα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ακιλίσι Ποχίβα.

Η Τόνγκα βρίσκεται στο νότιο Ειρηνικό, βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας. Αποτελείται από περίπου 170 νησιά και έχει πληθυσμό 100.000 κατοίκους.

Σύμφωνα τον ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Ζηλανδίας, κατά την τακτική συνεδρίαση της κυβέρνησης, που έληξε με την καθιερωμένη προσευχή για επιτυχή έναρξη του κυβερνητικού έργου το νέο έτος, ο Ακιλίσι Ποχίβα απηύθυνε έκκληση στις συνεργάτιδες του να βρουν σύντροφο.

Όπως αναφέρεται και σε δημοσίευμα της εφημερίδας Matangi Tonga, ο Ποχίβα είπε: «Οφείλω να πω ότι παρατήρησα πως στο πρωθυπουργικό γραφείο και στο υπουργείο Εξωτερικών σε υψηλές θέσεις έχουμε γυναίκες με ανώτατη μόρφωση, αλλά ανύπαντρες. Σας παρακαλώ το 2019 προτεραιότητά σας να είναι η εύρεση συζύγου».

Ο πρωθυπουργός της Τόνγκα θεωρείται από πολλούς ένας «πολιτικός ανοιχτών οριζόντων» και δεν είναι η πρώτη φορά που απευθύνει «κάλεσμα» στους εκπροσώπους της πολιτικής, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και να δώσουν το «καλό παράδειγμα» στους πολίτες.

Τον Αύγουστο, κάλεσε τους ηγέτες άλλων χωρών του Ειρηνικού να συμμετέχουν σε διαγωνισμό απώλειας βάρους, διατυπώνοντας την πρόταση στο Φόρουμ για την Ανάπτυξη των Νησιών του Ειρηνικού.

Τότε, ο Ακιλίσι Ποχίβα είχε τονίσει ότι, σε ολόκληρη την περιοχή είναι αποτυχημένος ο αγώνας κατά της παχυσαρκίας, κατά των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη. Όπως είχε αναφέρει τότε ο πρωθυπουργός της Τόνγκα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δέκα Νησιά του Ειρηνικού, όσον αφορά τα ποσοστά παχυσαρκίας, ήταν στην κορυφή του παγκόσμιου καταλόγου. Στην έβδομη θέση της «λίστας» ήταν η Τόνγκα, είχε επισημάνει ο Ποχίβα. «Το θέμα δεν είναι ποιος θα χάσει το περισσότερο βάρος, αλλά πρέπει να είστε υγιείς, να χάσετε βάρος και να επιμείνετε» είχε αναφέρει. «Όταν οι ηγέτες υιοθετούν έναν τέτοιο τρόπο σκέψης, με επιτυχή τρόπο και οι πολίτες θα υιοθετήσουν τις συνήθειες τους», είχε πει μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP /Jason DeCrow

Μοιράσου το άρθρο: