«Στα 462.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της Γαλάζιας πατρίδας» αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε νέα προκλητική δήλωση, δύο εικοσιτετράωρα πριν ξεκινήσει η μεγαλύτερη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όπως επισημαίνει ο Τύπος της χώρας, στρατιωτική άσκηση. «Δεν θα επιτραπεί κανένα τετελεσμένο και δεν έχει καμία ελπίδα όποιος απειλεί τα συμφέροντα της Τουρκίας, από το Αιγαίο, και την Ανατολική Μεσόγειο ως τη Μαύρη Θάλασσα», πρόσθεσε, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση, ενόψει των κρίσιμων δημοτικών εκλογών

Όπως υπογράμμιζε τις προηγούμενες μέρες η εφημερίδα Yeni Safak, η άσκηση που φέρει την κωδική ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα», θα είναι ένα μέσο με το οποίο «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ενισχύσουν την κυριαρχία τους και θα απευθύνει μία σαφή προειδοποίηση σε όσους προετοιμάζουν χάρτες εισβολής». Η άσκηση θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 8 Μαρτίου.

 

Με την Τουρκία να βρίσκεται απομονωμένη και τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ να έχουν φτάσει στο ναδίρ, μετά και την απόφαση παγώματος παράδοσης των F-35 λόγω της επιλογής να επιμείνει στην παραλαβή των S-400 από τη Ρωσία, ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και σις εξελίξεις στη Συρία, προειδοποιώντας ότι είναι έτοιμα τα σχέδια επίθεσης των τουρκικών δυνάμεων στο Μαντζίμπ, ανατολικά του Ευφράτη. Με επιχείρημα ότι δεν μπορούν να ελέγχουν «τρομοκράτες» τη βόρεια Συρία, ο Ακάρ υπεραμύνθηκε και της δημιουργίας «ζώνης ασφαλείας» στα σύνορα με την Τουρκία.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: