«Θα προστατεύουμε πάντοτε τα δικαιώματα του λαού της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου σε κάθε περίσταση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να ενεργεί σαν να είναι δικαστήριο στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Κύπρος είναι εθνικό ζήτημα για εμάς», επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή την έναρξη του 11ου Συνεδρίου Πρέσβεων στην Άγκυρα.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο, η ΕΕ, δε μπορεί να ενεργεί σαν δικαστήριο, δεν αποκλείουμε κανένα μοντέλο λύσης, ούτε επιβάλλουμε οποιοδήποτε μοντέλο λύσης, αλλά δεν έχει καμία χρησιμότητα να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία μόνο και μόνο για να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Υποστηρίζοντας ότι το τουρκικό σκάφος γεωτρήσεων «Φατίχ» βρίσκεται σε περιοχές όπου έχει δοθεί άδεια, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι «δεν θα επιτραπεί καμία δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει τα συμφέροντα των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων», ενώ υποστήριξε ότι δεν αρνείται «το δίκαιο μοίρασμα του πλούτου».

«Θέλουμε να δούμε την Ελλάδα ως εταίρο για όλα τα θέματα της περιοχής στα πλαίσια του Καζάν – Καζάν, δηλαδή του win – win. Ελάτε να εργαστούμε για την ευημερία των λαών μας. Το μήνυμά μας σε όλους όσους δείχνουν ενδιαφέρον για την περιοχή είναι να συναντηθούν μαζί μας στο επίπεδο συνεργασίας για να κερδίσουν όλοι», πρόσθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: