Σκάφος που μετέφερε περισσότερους από 70 μετανάστες ανατράπηκε ανοικτά των ακτών της Τυνησίας ανακοίνωσε η Ερυθρά Ημισέληνος.

Οι άνδρες του λιμενικού, που ειδοποιήθηκαν από ψαράδες για το ναυάγιο στα ανοιχτά της πόλης Ζαρζίς, διέσωσαν τέσσερις άνδρες, τρεις από το Μαλί και έναν από την Ακτή Ελεφαντοστού.
Ο τελευταίος πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί ενώ ο ένας από τους τρεις Μαλινέζους νοσηλεύεται στην εντατική.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της ακτοφυλακής, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, οι άλλοι δύο διασωθέντες είπαν ότι είχαν αναχωρήσει τη Δευτέρα από τη Ζουάρα της Λιβύης πάνω σε ένα φουσκωτό, στο οποίο επέβαιναν άλλοι 82 άνθρωποι.

Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες που προσπαθούσαν να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία εντοπίστηκαν και διασώθηκαν στα χωρικά ύδατα της Τυνησίας.

Στα τέλη Μαΐου, 75 μετανάστες, στην πλειονότητά τους από το Μπανγκλαντές, παρέμειναν επί δύο εβδομάδες πάνω σε ένα πλοίο στα ανοιχτά της Ζαρζίς, μέχρι που οι περισσότεροι από αυτούς δέχτηκαν να επαναπατριστούν, με τη μεσολάβηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Μοιράσου το άρθρο: