Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ένα σύστημα για την αναγνώρισή προσώπων θα εγκατασταθεί στους δρόμους της βραζιλιάνικης πόλης, ενισχύοντας τα μέτρα, που στόχο έχουν την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και που αναμένεται να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της αίσθησης ασφάλειας για τους ανθρώπους που ζουν καθημερινά στην πόλη, αλλά και για εκείνους που επισκέπτονται έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου.

Ο νέος διοικητής της στρατιωτικής αστυνομίας της πολιτείας του Ρίο, Ροζέριο Φιγκερέντο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «O Globo» αναφέρθηκε στη χρήση ενός λογισμικού «αναγνώρισης προσώπων και πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας».

Όπως ανέφερε ο Φιγκερέντο το σύστημα θα εγκατασταθεί, σε πρώτη φάση, στην τουριστική συνοικία Κοπακαμπάνα, στις αρχές Μαρτίου, την εποχή του Καρναβαλιού δεδομένου ότι, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο επισκέπτονται το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Εξηγώντας τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ο διοικητής της αστυνομίας ανέφερε: «Εάν (οι κάμερες) αναγνωρίσουν ένα πρόσωπο σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ή εάν ένα όχημα που έχει κλαπεί κυκλοφορεί στην περιοχή, ένα προειδοποιητικό μήνυμα θα στέλνεται στο περιπολικό που βρίσκεται σε κοντινότερη απόσταση». «Είναι καιρός η στρατιωτική αστυνομία να εκσυγχρονιστεί», πρόσθεσε.

Η αναζωπύρωση της βίας και της εγκληματικότητας στη βραζιλιάνικη πόλη προβληματίζει τις αρμόδιες αρχές και όχι μόνο. Τον περασμένο χρόνο, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο δεν έγιναν χωρίς να σημειωθούν περιστατικά ένοπλης βίας στις τουριστικές συνοικίες, κοντά στις διάσημες παραλίες Ιπανέμα και Κοπακαμπάνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: