φωτογραφία αρχείου

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της βρετανικής αστυνομίας ξεκίνησε έρευνες αναζητώντας τον αποστολέα τριών μικρών εκρηκτικών μηχανισμών που εστάλησαν την Τρίτη σε δύο αεροδρόμια του Λονδίνου και σε έναν από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Τα τρία δέματα με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εστάλησαν νωρίτερα σήμερα στα αεροδρόμιο Χίθροου και Σίτι του Λονδίνου και στον σιδηροδρομικό σταθμό Γουότερλου «φαίνεται να είχαν τη δυνατότητα να προκαλέσουν μια μικρή φωτιά κατά το άνοιγμα τους».

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News οι μικροί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που εστάλησαν μέσα σε φακέλους Α4 έφεραν ιρλανδικά γραμματόσημα και η αστυνομία της Ιρλανδίας συνδράμει στις έρευνες των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας.

Κανένας δεν τραυματίστηκε από τις βόμβες, μία εκ των οποίων προκάλεσε μικρή εστία φωτιάς από ανάφλεξη όταν πυροδοτήθηκε εντός ενός κτιρίου γραφείων στο αεροδρόμιο Χίθροου.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση της η Αντιτρομοκρατική Διοίκηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ανέφερε ότι «αντιμετωπίζει τα περιστατικά ως μια σειρά επιθέσεων και αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια αναφορικά με τα κίνητρα».

Η Σκότλαντ Γιάρντ δεν αποκλείει την ύπαρξη και άλλων τέτοιων μηχανισμών και εξέδωσε ειδοποίηση στους μεταφορικούς σταθμούς σε όλο το Λονδίνο να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αναφέρουν την ύπαρξη ύποπτων πακέτων στις αστυνομικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις προκαλούν ανάφλεξη και αρχικά μικρή φωτιά όταν ανοίγονται.

 

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: