Φωτoγραφία αρχείου: AP Photo/Petros Karadjias

Την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ δέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης (01/12) στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μετά τη συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Ι. Κούσιος δήλωσε:

«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ κα Τζέιν Χολ Λουτ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την κα Λουτ για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα της πλευράς μας να συμμετάσχουμε σε μια άτυπη Διάσκεψη που θα καλέσει ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών μέσα στα πλαίσια των όρων εντολής του, όπως αυτοί καθορίζονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε και επιβεβαίωσε τις θέσεις της πλευράς μας για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος και εξέφρασε την ετοιμότητα μας να συνεχίσουμε τις συνομιλίες από το σημείο που αυτές διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.

Η κα Λουτ θα συνεχίσει τις επαφές της με τα άλλα εμπλεκόμενα μέρη και στη συνέχεια θα ενημερώσει σχετικά τον ΓΓ των ΗΕ», κατέληξε ο κ. Κούσιος.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Μοιράσου το άρθρο: