Κλυδωνιζόμενο από τους ανέμους που έφταναν σε ισχύ τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, ένα Airbus της Αlitalia κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο London City της Βρετανίας.

Οι πλαγιομετωπικές ριπές παρέσυραν το αεροσκάφος, που μόλις άγγιξε τον διάδρομο ξανασηκώθηκε απότομα, καθώς ο πιλότος διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να κατεβάσει και τους τέσσερις τροχούς. Οι άνεμοι δεν άφησαν το Airbus να σηκώσει την μύτη, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε οριζόντια πτήση και κοντά στο όριο της απώλειας στήριξης.

Τελικά, το αεροπλάνο κατάφερε να σηκώσει το ρύγχος και σε συνδυασμό με τη δύναμη από τους κινητήρες απογειώνεται ξανά προς τον ουρανό του Λονδίνου.

Η πτήση προερχόταν από το Λινάτε του Μιλάνου και είχε ως προορισμό το Λονδίνο, και το μικρό αεροδρόμιο London City.

Η πτήση ΑΖ222 είχε ήδη καθυστερήσει τουλάχιστον μιάμιση ώρα την προσγείωσή της στο αεροδρόμιο (λόγω καθυστερημένης αναχώρησης από το Μιλάνο), κάτι που μάλλον υποχρέωσε τον πιλότο να προχωρήσει στην πραγματοποίηση της προσγείωσης παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες.
Το αεροπλάνο αφού έκανε έναν κύκλο προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο με ασφάλεια και με τους επιβάτες να μην έχουν πάθει τίποτα πέρα από την λαχτάρα.

15.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό στη Βρετανία, λόγω των καταστροφών που προκάλεσαν οι άνεμοι της θύελλας Imogen.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Μοιράσου το άρθρο: