Ένας 33χρονος εκατομμυριούχος επιχειρηματίας και Διευθύνων Σύμβουλος τεχνολογίας βρέθηκε διαμελισμένος στο πολυτελές διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι βρήκε νεκρό έναν άνδρα την περασμένη Τρίτη, στο διαμέρισμά του, στο Lower East Side του Μανχάταν. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, πρόκειται για τον επιχειρηματία Φαχίμ Σαλέχ, διευθύνοντα σύμβουλο της Gokada, μίας start-up εταιρείας μεταφορών που δραστηριοποιείτο στη Νιγηρία.

Ο Σαλέχ εθεάθη ζωντανός για τελευταία φορά τη Δευτέρα το βράδυ, όταν κάμερα ασφαλείας τον κατέγραψε να μπαίνει σε ασανσέρ στην πολυκατοικία όπου διέμενε. Ένας άνδρας ντυμένος με μαύρα, ο οποίος, φέρεται ως ύποπτος για τον φόνο του επιχειρηματία, μπήκε μαζί του στο ασανσέρ και μόλις μπήκε στο διαμέρισμα του Σαλέχ, άρχισε να του επιτίθεται.

Το διαμελισμένο πτώμα ανακάλυψε η αδελφή του θύματος καθώς τον έψαχνε και πήγε να τον αναζητήσει στο διαμέρισμά του. Άλλα μέρη του σώματός του βρέθηκαν σε πλαστικές σακούλες.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη προσδιορίσει το κίνητρο πίσω από τον ανατριχιαστικό φόνο, αλλά εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο ο εισβολέας εξήλθε από την πολυκατοικία.

Η οικογένεια του Σαλέχ επιβεβαίωσε το θάνατό του σε επίσημη ανακοίνωση.

«Τα πρωτοσέλιδα μιλούν για ένα έγκλημα που ακόμα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Ο Φαχίμ είναι κάτι παραπάνω από αυτό που διαβάζεις. Είναι πολύ περισσότερο. Το λαμπρό και καινοτόμο μυαλό του πήρε όλους όσοι ήταν μέρος του κόσμου του, σε ένα ταξίδι, και φρόντισε να μην αφήσει κανέναν πίσω. Δεν υπάρχουν λόγια ή ενέργειες που να μας προσφέρουν παρηγοριά, εκτός από τη σύλληψη του ατόμου που έκανε τέτοιο κακό στο αγαπημένο μας πρόσωπο».

«Ο Φαχίμ ήταν ένας μεγάλος ηγέτης, έμπνευση και θετικό φως για όλους μας», έγραψε η εταιρεία του, Gokada στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο επιχειρηματίας, ήταν γνωστός και ως «ο Έλον Μασκ του αναπτυσσόμενου κόσμου», καθώς ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία δημοφιλών νεοσύστατων επιχειρήσεων στη Νιγηρία και το Μπαγκλαντές. Όντας ακόμη στο γυμνάσιο, ο Σαλέχ ίδρυσε το PrankDial.com, έναν ιστότοπο για τηλεφωνικές «πλάκες» από τον οποίο έβγαλε κέρδος πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια και συνέχισε να αγοράζει και να πουλάει ιστότοπους καθ’ όλη τη διάρκεια της εφηβείας του και των φοιτητικών χρόνων του στο Πανεπιστήμιο Bentley. Πιο πρόσφατα, ίδρυσε την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Adventure Capital, η οποία επένδυσε σε νεοσύστατες εταιρείες σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές και η Κολομβία.

ΠΗΓΗ: CNN

 

 

Μοιράσου το άρθρο: